Enigma

Over Enigma

 • Zijn online identificatiemethodes "de missing link” in digitalisering?
  De afgelopen decennia zijn bedrijven steeds beter in staat om hun dienstverlening te digitaliseren. Bedrijven stappen over van het versturen van papieren contracten naar inloggen op “mijn omgevingen” en het inrichten van mobiele apps. Wel blijkt het tot op heden lastig om processen te digitaliseren waarbij een handtekening nodig is van de klant.
 • Vijf Young Professionals van Enigma sluiten hun traineeship af
  Op 1 januari 2016 gingen vijf Young Professionals van start bij Enigma Consulting. Het traineeship ‘Financial Consultant’ stond in het teken van werken bij de klant, het opdoen van kennis, het ontwikkelen van vaardigheden en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Op 30 juni sloten de trainees hun leerzame traject af met een geslaagd evenement en de uitreiking van de certificaten.
 • PSD2 update: Screen scraping is inzet in strijd tussen banken en Fintech
  Screen scraping is een techniek waarmee derde betaaldienstverleners toegang kunnen krijgen tot de bankrekening van de klant met de inloggegevens van de klant. Deze techniek is inzet van een strijd tussen de banken en Fintech-bedrijven.
 • Aankondiging ZEPA Challenge 2018
  Derde ZEPA Challenge van start op 14 juni 2018! Tijdens deze challenge fietsen we in 24 uur van Zeist naar Parijs om geld in te zamelen voor een nog nader te bepalen goed doel.
 • PSD2 heeft wel impact op Nederlandse spaarbanken
  In gesprekken die Enigma Consulting de afgelopen tijd met banken heeft gevoerd, bleek dat er vooral bij (online) spaarbanken onduidelijkheid bestaat over de vraag of de PSD2 ook op hen van toepassing is. De recent gepubliceerde ‘Regulatory Technical Standards’ (RTS) neemt deze onduidelijkheid weg.
 • Contactloos GeefGemak
  Enigma heeft in samenwerking met Goede Doelen Nederland en ABN Amro het initiatief GeefGemak opgezet. Het doel van GeefGemak is donateurs de mogelijkheid bieden om contactloos te doneren.
 • Interview Dirk Jan de Haan
  Enigma Mobility heeft een aanzienlijk track record op het gebied van mobiliteitsadvies aan lokale overheden. Onze adviezen variëren van parkeren tot Mobility as a Service (MaaS).
 • Fietsparkeren als schakel in mobiliteit
  Hoe verleiden we de fietser om zijn of haar fiets daadwerkelijk in de gemeentelijke stallingen te plaatsen?
 • Pilot fietsparkeren in Amsterdam
  Enigma is betrokken bij de fietsparkeer pilot in Amsterdam waarbij nieuwe fietsparkeerconcepten op twee locaties, Paradiso en RAI, worden getest op technische werking, publieksacceptatie en dagelijks beheer.
 • Enigma Consulting en Connective slaan handen ineen voor digitale transformatie
  Enigma Consulting en Connective werken sinds september 2016 samen op het gebied van digitaal transactie management (DTM).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11