Enigma

Over Enigma

Betalingsverkeer is de afgelopen jaren steeds dynamischer geworden door veranderende regelgeving en daaruit voortvloeiende innovaties. Banken en systeemleveranciers bieden andere, en soms meer, mogelijkheden terwijl andere, traditionele en vertrouwde, producten en diensten verdwijnen. Voor bedrijven wordt het noodzaak deze veranderingen te wegen naar het belang voor de organisatie. Welke mogelijkheden dragen bij aan kostenbesparing, efficiency of verbetering van de dienstverlening richting de klant?

De actuele thema's in betalingsverkeer

SWIFT GPI

Na SEPA is er nu een nieuwe verandering. Met de introductie van SWIFT Global Payments Initiative (GPI) geeft SWIFT banken de mogelijkheid klanten een beter cross-border betaalproduct aan te bieden.


 LEES MEER

iDIN

De Nederlandse banken introduceren een nieuw e-identity middel voor het online Identificeren en Inloggen: iDIN. Wat is iDIN en welke voordelen biedt het voor bedrijven en voor consumenten?


 
 LEES MEER

Digitalisering

Iedereen spreekt over digitalisering, big data en data analytics; mooie woorden, maar wat betekent dit voor mijn organisatie? Wij bieden u concrete antwoorden en oplossingen.

LEES MEER

Wet en regelgeving

Licensing, PSD2, WFT: wetten en regelgeving binnen het betalingsverkeerdomein zijn divers en belangrijk. Ook is verandering aan de orde van de dag. Welke gevolgen heeft dit voor u?
 
LEES MEER

Blockchain tech

Blockchain technologie is een van de meest baanbrekende innovaties in het hedendaagse betalingsverkeer. Wat betekent dat voor u?

 
LEES MEERe-Mandates

Het alternatief voor de papieren machtiging. Dit is de mogelijkheid om te automatiseren en een machtiging elektronisch te ondertekenen. Wat is de huidige status?

 LEES MEER

Mobiel betalen

Mobiel betalen is de toekomst. Google Wallet, NFC, MyOrder en tientallen andere alternatieven zijn in de markt verschenen, maar wat zijn de ins en outs?
 
LEES MEER

Payment Factory

Grote partijen willen hun betalingen en ontvangsten centraliseren in een shared service center, maar waarom? Wat hebt u nodig? Wat kan het u opleveren?

LEES MEER

Wat doen onze banken?

Betalingsverkeer is als water uit de kraan, je mist het pas als het niet meer voorhanden is. Iedereen heeft baat bij goed functionerend betalingsverkeer. Maar waarmee hebben de aanbieders hiervan te maken?
 
Lees Meer