Enigma

Over Enigma

Het domein betalingsverkeer binnen banken is de laatste jaren sterk veranderd. Enerzijds door wetgeving zoals SEPA en de PSD. Anderzijds door de sterke groei van online betalen en allerlei andere, contactloze, betaalmogelijkheden. Banken moeten inspringen op nieuwe vragen van consumenten en retailers. Grote incassanten en internationale bedrijven stellen meer, en hogere, eisen. Bovendien komen juist op het terrein van betalingsverkeer andere spelers op de markt, die als Payments Service Provider op onderdelen de rol van banken innemen.

Tenslotte hebben veel banken te maken met een architectuur en systeemlandschap dat nog verouderde componenten bevat. Banken gaan deze de komende jaren vervangen waarbij centralisatie in de verwerking van (SEPA) betalingen voorop staat.

8
nov

08:30
 -
17:30
 uur,
Nieuwegein

Welke onderwerpen spelen nu bij de banken?

Payment Accounts Directive

De PAD stelt eisen aan banken gericht op consumenten zoals transparantie, bankwissel en toegang tot basisbetaalrekening. Wat betekent dit voor banken?
 
Lees meer

Druk op Betalingsverkeer

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van betalingsverkeer zoals eMandates, Virtual accounts, PSD-2 en iBeacons zetten het betalingsverkeer onder druk.

Lees meer

Mobiel betalen in Nederland

Vorig jaar vroegen wij ons af of mobiel betalen in Nederland echt van start ging met de proef in Leiden... tijd voor een update.

Lees Meer

Innovaties binnen banken

Technologische ontwikkelingen, ander gedrag van de consument en nieuwe regels hebben enorme impact op betalingsverkeer. Is dit belangrijk voor consument en bedrijf?
 
  Lees meer

Migratie SEPA is pas het begin

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bancaire bestandsformaten, verantwoordingsinformatie en toegang tot rekeninginformatie.

LEES MEER

Blockchain tech

Blockchain technologie is een van de meest baanbrekende innovaties in het hedendaagse betalingsverkeer. Wat betekent dat voor u?

LEES MEER