Enigma

Over Enigma

Door haar jarenlange ervaring bij zowel banken als corporates is Enigma Consulting de geschikte partij om bedrijven te begeleiden bij de migratie van hun bestaande bank(en) naar één of meerdere (nieuwe) banken. Deze ervaring vertaalt zich naar kennis over de verwachtingen en mogelijkheden in de markt en maakt dat Enigma inmiddels diverse corporates succesvol heeft begeleid in hun bankswitch. Alle opgedane kennis en ervaring op het gebied van bankmigratie hebben we gebundeld in een eigen aanpak.

De aanleiding van een bankmigratie kan variëren van een aangekondigd vertrek van een bestaande bank uit een land waarin de corporate actief is (bijvoorbeeld RBS die maart 2016 aankondigde haar corporate en institutional banking activiteiten in 25 landen te gaan beëindigen) tot een overweging van een corporate om haar bankenlandschap te herzien en activiteiten bij bestaande banken over te hevelen aan een andere bank. In beide gevallen is een professionele aanpak van de selectie en implementatie van de nieuwe bank van groot belang. Het gaat immers vaak om complexe producten en processen, zoals cash- en liquiditeitsmanagement, kredietlijnen, trade services en betalingsverkeer.

Welke stappen moeten er genomen worden? Welke optimalisatieslagen kunnen er gemaakt worden? Waar raakt dit de dagelijkse processen en hoe moet dit geïmplementeerd gaan worden in de verschillende systemen? Enigma heeft ervaring met deze vraagstukken en heeft meerdere bankselectietrajecten begeleid.

29
nov

09:30
 -
18:30
 uur,
Amsterdam

Bankmigratietraject

Enigma bankmigratie tools

De Enigma aanpak voor bankmigratie heeft zijn waarde meermaals bewezen, benieuwd hoe wij u begeleiden richting uw nieuwe bank? Lees over onze methodiek en tooling in deze trajecten.

Lees meer

Klantcase De Lage Landen

Voor de Lage Landen hebben wij het bankselectietraject begeleid. Vanaf de Quick Scan, via de RFP naar de uiteindelijke implementatie.

Lees meer

Klantcase Rabobank

Enigma heeft Rabobank ondersteund bij het selecteren van een partnerbank die zijn ICM dienstverlening white labelled kan aanbieden aan klanten van Rabobank.
 
Lees meer

Vallstein

Als specialist op het gebied van Bank Relationship Management de ideale partner van Enigma in bankmigratie trajecten. Meer weten over de expertise van Vallstein?

Lees meer

Notional Pooling 

De strengere liquiditeitseisen onder Basel III hebben impact op ondernemingen die notional pooling afnemen bij banken. Direct meenemen bij een bankswitch?

Lees meer