Enigma

Over Enigma

Begin maart heeft RBS aangekondigd haar corporate & institutional banking activiteiten in 25 landen te gaan beëindigen, en dus ook in Nederland. Veel van de corporate klanten van RBS zullen noodgedwongen op zoek moeten gaan naar een nieuwe bank. En dat op relatief korte termijn, omdat RBS een tijdslijn van ca. 2 jaar aanhoudt voor de afbouw van haar diensten vanuit Nederland. Een professionele aanpak van de selectie en implementatie van de nieuwe bank is van groot belang. Het gaat immers vaak om complexe producten en processen, zoals cash- & liquiditeitsmanagement, kredietlijnen, trade services en betalingsverkeer. 

Welke stappen moeten er genomen worden? Welke optimalisatieslagen kunnen er gemaakt worden? Waar raakt dit de dagelijkse processen en hoe moet dit allemaal geïmplementeerd gaan worden in de verschillende systemen?

Enigma heeft ervaring met deze vraagstukken en heeft meerdere bankselectietrajecten begeleid. Samen met de expertise van Vallstein kunnen wij u ontzorgen in deze complexe materie.
24
nov

09:00
 -
17:30
 uur,
Noordwijk

Migratietraject RBS Cash Management klanten

De achtergrond

RBS heeft aangekondigd dat ze stoppen voor Corporates in Nederland, maar waar raakt dit bedrijven? En welke onderdelen moeten er doorgelicht worden?


Lees Meer

Enigma Bankmigratie tools

De Enigma aanpak voor Bankmigratie heeft zijn waarde al meerdere keren bewezen, maar hoe begeleiden wij u richting uw nieuwe huisbank? Lees meer over onze methodiek en tooling in deze trajecten.

Lees meer 

Vallstein

  

Als specialist op het gebied van Bank Relationship Management de ideale partner van Enigma in het RBS bankmigratie traject. Meer weten over de expertise van Vallstein?

 

Lees meer

 

B&C Bankmigratie

Op dinsdag 26 mei organiseert Enigma een Brainstorm & Coffee sessie speciaal voor RBS klanten. De ideale manier om kennis uit te wisselen en mogelijke vervolgstappen de revue te laten passeren.
 
Lees Meer

Notional Pooling 

De strengere liquiditeitseisen onder Basel III hebben impact op banken die notional pooling aanbieden en op ondernemingen die notional pooling afnemen bij banken. Direct meenemen bij een bankswitch?

Lees meer

Klantcase De Lage Landen

Voor de Lage Landen hebben wij het bankselectietraject begeleid. Vanaf de Quick Scan, via de RFP naar de uiteindelijke implementatie.

 
Lees meer