Enigma

Over Enigma

7

De GeefZuil

Bij collectes waarbij het gaat om de snelle donaties is men nog steeds voor een deel afhankelijk van chartale donaties en wervers die met de collectebus in de hand staan. Inmiddels is het niet meer vanzelfsprekend dat mensen met cash op zak rondlopen waardoor er donatiekansen worden gemist. Inmiddels is 85% van de debit cards uitgerust met de NFC chip. Deze betaalmethode is snel en kan cash derhalve prima vervangen.

GeefGemak (een initiatief van Enigma Consulting B. V.) heeft de zogenaamde GeefZuil ontwikkeld waarin de donateur de mogelijkheid geboden wordt om een NFC donatie te doen op een zuil/kiosk die zeer herkenbaar is als een donatiepunt. Tevens kan er op de GeefZuil een beperkte dialoog met de donateur plaatsvinden middels een touchscreen.

Beschrijving GeefZuil

Dankzij een unieke samenwerking van Goede Doelen Nederland, ABN AMRO en Enigma Consulting is het nu ook mogelijk om contactloos te geven middels een zogenaamde GeefZuil. De GeefZuil is een standalone zuil die tijdelijk voor contactloze NFC en chipcard donatie doeleinden ingezet kan worden in omgevingen met relatief veel bezoekers. De zuil biedt donatie mogelijkheid aan de mensen die de campagne gezien hebben, geen cash bij zich hebben en weinig tijd hebben. Om de GeefZuil op te laten vallen wordt deze uitgerust met een Attention Sign.

De pilot

Tijdens de pilot wordt de werking en de acceptatie van de GeefZuil door een groter publiek getest. Doel van de pilot is ervaring op te doen met een nieuwe collecte techniek middels een onbemande zuil. De pilot eindigt met een evaluatie. De pilot zal bestaan uit een aantal verschillende events waarbij de GeefZuil zal worden ingezet. Omdat het hier een pilot betreft voor een beperkte periode op basis waarvan besluiten worden genomen voor het vervolg is de ABN AMRO Bank bereid een tijdelijke inrichting te doen op basis van een zakelijke GeefGemak rekening. De donaties komen op deze GeefGemak rekening terecht ten behoeve van de KWF of Hartstichting.

Binnen de pilot vallen de volgende events:

19 april                 Hartstichting      Amsterdam

20 april                 Hartstichting      Amsterdam

20 april                 KWF                  TV uitzending tijdens de Marathon van Radio 2

21 april                 Hartstichting      Amsterdam

22 april                 Hartstichting      Amsterdam

22 april                 KWF                  Voetbalwedstrijd (businessclub) FC den Bosch tegen RKC Waalwijk

21 mei                  KWF                  SLVH voor Hoop Cothen

22 mei                  KWF                  SLVH voor Hoop Cothen

Privacy

De contactloze betaaltransacties zijn volledig anoniem. Indien een donateur zijn email adres opgeeft op de GeefZuil dan worden deze verstrekt aan het KWF of de Hartstichting om de donateur verder te kunnen informeren. Om inzicht te krijgen in de gebruikservaringen van de GeefZuil zullen rond de pilot enquêtes uitgevoerd worden. Deze data is eigendom van GeefGemak en beschikbaar voor KWF of Hartstichting.

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met:

GeefGemak                                 Jaco Booster                     06-27290590

KWF Kankerbestrijding                Mara Zirschky                   06-31797659

Hartstichting                                 Jacomijn van Muijen     070-3155693

 

6