Enigma

Over Enigma

Wat zijn Instant Payments en wanneer is het mogelijk?

Een Instant Payment is een overboeking in Euro’s die binnen enkele seconden van de bankrekening van de opdrachtgever naar de bankrekening van de begunstigde gaat. In enkele landen in Europa kan nu al “instant” worden betaald en vanaf 1 mei 2019 wordt dit ook mogelijk op de Nederlandse markt. Instant betalingen kunnen dan in Nederland 24 uur per dag, 365 dagen per jaar binnen maximaal 5 seconden worden bijgeschreven op de rekening van de begunstigde. In de landen waar Instant Payments live is, kan maximaal €15.000,- in een keer worden overgemaakt binnen maximaal 10 seconden op basis van dit scheme. De Nederlandse (en ook de Belgische) variant kent deze maximum bedraggrens niet.

Wat betekenen Instant Payments voor u en de service aan uw klanten?

De verwachting is dat Instant Payments straks de nieuwe norm worden. In eerste instantie zijn alleen overschrijvingen (inkomend en uitgaand) onderdeel van deze oplossing, maar het is de bedoeling dit op termijn ook uit te breiden naar onder meer iDEAL en batch-geinitieerde betalingen (één debitering bij de klant en crediteringen bij meerdere begunstigden). Afhankelijk van uw klantsegmenten en de manier waarop zij u betalen of u hen betaalt, is het aan u of en hoe u dit onderdeel laat zijn van uw dienstverlening. Hetzij in de Nederlandse markt met alleen een mogelijkheid voor instant betaaldiensten binnen Nederland of dienstverlening ook in breder Europees verband.

Welke gevolgen hebben Instant Payments voor uw organisatie?

Uw klanten verwachten instant verwerking van hun betalingen bij afname van uw producten of diensten. Dit heeft impact op u als bedrijf en de bedrijfsvoering hiervan. Denk daarbij aan het direct tonen van een betaling in uw klantportaal en real-time reconciliatie daarvan. Vergeet ook vooral niet dat het betalingsverkeer nu ook in het weekend door gaat. Daarbij is het veelal ook een versnelling van uw mogelijkheden; cash management, bankrelatiemanagement, betaalsoorten, betaalkanalen, etc.

Wat betekent dit voor uw eigen organisatie en de respectievelijke bedrijfsprocessen en hoe kunt u hier op inspelen? Heeft u hier al over nagedacht of al actie op ondernomen?

In gesprekken met onze klanten blijkt dat er een sterke behoefte is aan duidelijkheid over de impact en de kansen van Instant Payments. Enigma Consulting biedt u deze mogelijkheid in de vorm van de Instant Payments Scan voor uw organisatie.

Wat biedt Enigma u met de Instant Payments Scan?

Enigma Consulting biedt u middels de Instant Payments Scan een mogelijkheid om samen met u de impact en kansen te bepalen waardoor u de beste strategie kunt bepalen voor Instant Payments.


Impact
  • Workshops en/of interviews met betrokkenen binnen uw organisatie om impact te bepalen
  • Analyse van uw huidige processen gerelateerd aan betalingsverkeer en cash management, inclusief noodzakelijke aanpassingen

Kans
  • Bepalen van de mogelijkheden die Instant Payments u biedt
  • Analyse van uw concurrenten en de manier waarop zij omgaan met Instant Payments
  • Direct toegang tot best practices en ervaringen van Enigma Consulting

Interesse in de Instant Payments Scan?

Neem contact met ons op