Enigma

Over Enigma

Het Europese bedrijfsleven heeft de 1 augustus 2014 ‘einddatum’ van SEPA met de hakken over de sloot gehaald. Prioriteit was het zekerstellen van de bedrijfsvoering met de nadruk op ‘kunnen betalen’ en ‘kunnen ontvangen’. Veel bedrijven hebben tactische, tijdelijke keuzes gemaakt en hebben nauwelijks gekeken naar de kansen die SEPA biedt. In 2017 en 2018 volgen wederom een aantal nieuwe betalingsverkeer-introducties waarop het bedrijfsleven zich dient voor te bereiden. Het betalingsverkeer blijft dus veranderen.

Bent u voorbereid?

29
nov

09:30
 -
18:30
 uur,
Amsterdam

De onderdelen van onze SEPA 2.0 propositie

De nieuwe SEPA rulebooks

Jaarlijks worden de SEPA Rulebooks aangepast. Voor SCT, SDD CORE en SDD B2B zijn voor 2015 en 2016 al wijzigingen geweest. Wat waren de consequenties voor bedrijven?

Lees Meer

De SEPA-changes in 2017

Jaarlijks worden er nieuwe SEPA Rulebooks geïntroduceerd. En terwijl bedrijven volop bezig zijn met de 2017 implementatie, loont verder kijken zeker!

Lees meer

Whitelisting

Is uw organisatie voldoende voorbereid op ‘whitelisting’? Sinds 2015 moeten banken hun rekeninghouders ook de optie tot ‘whitelisting’ bieden. Een nachtmerrie voor elke incassant?
 
Lees meer

CAMT XML bankafschriften

XML wordt de nieuwe technische standaard in het betalingsverkeer. De zogenaamde CAMT.05x formaten  zullen op termijn de MT94x en GMU formaten vervangen en bieden voordelen.
 
 
Lees Meer

e-Mandates

Het alternatief voor de papieren machtiging. 

Lees meer

Payment Factory

Door SEPA is het ineens mogelijk het betalingsverkeer grensoverschrijdend te gaan organiseren. Dit biedt mogelijkheden voor verdere centralisatie van systemen, processen en bankrekeningstructuren.

Lees meer 

Procesoptimalisatie

Oplopende stornopercentages, onduidelijke uitvalredenen en nieuwe bankafschriften die het reconciliatieproces verstoren. Post-SEPA zijn er nog veel optimalisatieslagen noodzakelijk.

Lees meer