Enigma

Over Enigma

Het betalingsverkeer blijft veranderen, wettelijk, maar ook met nieuwe innovatieve mogelijkheden. Wat interessant is verschilt per bedrijf. Trends als digitalisering, centralisatie en de klant ‘centraal’ stellen dienen meegenomen te worden in uw visie op het betalingsverkeer. De behoeften van uw klanten veranderen en vereisen aanpassingen aan uw betaalinstrumenten, betaalprocessen en betaalarchitectuur. Het is noodzakelijk om een visie te ontwikkelen en van hieruit de route naar de gewenste eindsituatie te gaan opstellen.

Meerdere ontwikkelingen dienen te worden meegenomen in deze visie en roadmap daar naar toe.

Bepaal uw Roadmap betalingsverkeer!

Afbeelding1
 De Enigma aanpak

Ontwikkelen doe je met visie en in stappen:

Optimale Betaalmix

Met SEPA zijn ook de karakteristieken van betaalinstrumenten veranderd. De praktijk leert dat een gekozen instrument achteraf toch niet het beste instrument blijkt te zijn. Heroverweging is noodzakelijk.  
Lees meer

Tijdelijke oplossingen

Veel bedrijven hebben er, om de SEPA deadline te halen, voor gekozen om tactische, tijdelijke oplossingen neer te zetten. Deze oplossingen dienen uiteindelijk vervangen te worden. 

 Lees Meer

Treasury Optimalisatie

Er is veel winst te behalen bij het optimaliseren van het cash- en liquidity management binnen een corporate. Een TMS (Treasury Management Systeem) kan hierbij helpen.
 
 Lees Meer

Proces optimalisatie

Oplopende stornopercentages, onduidelijke uitvalredenen en nieuwe bankafschriften die het reconciliatie proces verstoren. Post-SEPA zijn er nog veel optimalisatieslagen noodzakelijk. 
 Lees Meer

SEPA nazorg

Ook na de 1-8-2014 einddatum blijft SEPA een onderwerp. Nieuwe rulebooks, e-Mandates, CAMT en Whitelisting stonden voor veel bedrijven op de kalender.  
 Lees Meer

Wet en regelgeving

De partijen die een rol spelen in de betaalketen veranderen onder impuls van nieuwe wet- en regelgeving. PSD2 en partijen zoals PSP, BSP, MSP, TPP zetten de betaalketen op de kop.   
 Lees meer