Enigma

Over Enigma

Elke maand wordt er wereldwijd een nieuw betaalinstrument geïntroduceerd en bestaande instrumenten verdwijnen of worden vervangen door nieuwe instrumenten. Met SEPA zijn de karakteristieken van een aantal betaalinstrumenten veranderd qua snelheid, risico en gemak.

Wet- en regelgeving maakt dat ook de tarifering van betaalinstrumenten aangepast wordt en aantrekkelijker worden voor merchants. De digitaliseringstrend zorgt ervoor dat er ook meer betaalinstrumenten en diensten komen die volledig digitaal gebruikt kunnen worden op mobiele telefoons en tablets. Dit zorgt voor verdere procesefficiëntie en meer ‘paperless’-processen.

Hoe belangrijk is keuzevrijheid van betaalinstrument en betaalmoment voor uw klanten? Welk instrument past het beste bij uw eigen werkkapitaal behoefte en risico-appetite en hoe organiseert u dat betaalinstrumenten ook aangeboden kunnen worden. De praktijk leert dat de huidige betaalinstrument ‘mix’ niet altijd aansluit bij de gewenste mix en dat heroverweging wenselijk is.

  

 

Betaalinnovaties en vraagstukken

Wel of geen SEPA B2B Incasso?

Bedrijven die het SEPA B2B incasso instrument hebben gekozen hebben ook ervaren dat de afhankelijkheid van de klant én de bank van de klant complex is. 

Lees Meer

Vervanging Acceptgiro?

In 2019 zal de papieren acceptgiro verdwijnen. Digitale alternatieven zijn al beschikbaar en er zijn al meerdere partijen die afscheid hebben genomen van de acceptgiro.

Lees Meer

De rol van de PSP

Meerdere instrumenten kunnen aanbieden is leuk, maar hoe organiseer je dat het beste? Wat doe je zelf en hoe kan een Payment Service Provider hier een rol bij spelen?

Lees Meer

kansen van Virtual Accounts

Met de introductie van de IBAN ontstaat de situatie dat deze IBAN-nummers uniek zijn per bank en dat de bank zelf rekeningnummers kan gaan uitgeven. Hierdoor ontstaan nieuwe proposities.

Lees Meer