Enigma

Over Enigma

Trade Finance is enerzijds een traditioneel speelveld waarbij sinds jaar en dag betalingszekerheid wordt verkregen door het presenteren van fysieke documenten, anderzijds staat Trade Finance aan de vooravond van belangrijke veranderingen als digitalisering, een veranderende positie van de banken, de blik op de gehele supply chain enzovoorts. Met een eigen Trade Services Practice kan Enigma u nu ook in dit vakgebied ondersteunen, met u meedenken en u adviseren bij het maken van keuzes om uw risico’s bij internationaal zakendoen zo goed mogelijk af te dekken.

4
okt

09:00
 -
12:30
 uur,
Barcelona

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Consultancy

Succesvol internationaal zakendoen valt of staat met het maken van de juiste keuzes en afspraken. Afspraken over wie het vervoer regelt, waar het transportrisico ligt, maar ook afspraken over de betaling.
  
LEES MEER

Training

Incoterms, betalingsvoorwaarden? Lastige materie, waar liggen de risico’s? Hoe herken ik de valkuilen? Hoe maak ik voor elke klant of leverancier de juiste keuzes? Enigma biedt een scala aan trainingsmogelijkheden.
  
LEES MEER

Optimalisatie

Heeft u de processen goed onder controle? Kennen Sales, Finance en Logistiek hun verantwoordelijkheden in het verkoopproces, is de samenwerking goed? Bij veel bedrijven is dit proces sterk voor verbetering vatbaar.
 
LEES MEER

Innovatie

Er gebeurt veel in de wereld van internationaal zakendoen. Logistieke dienstverleners gaan een rol spelen in de financiering en papier wordt vervangen door data. Wat ga ik hiervan merken en hoe onderscheid ik het kaf van het koren?
  
LEES MEER

Projectmanagement

De kennis en ervaring binnen Enigma kan kort- of langdurig worden ingezet op projecten, zowel bij bedrijven als bij banken. Enigma richt zich zowel op banken als op importerende en exporterende bedrijven.
  
LEES MEER

trade-3