Column Paul Jans
Disruptie in de (betaal)wereld
Eindelijk, op 19 februari 2019 is de nieuwe Europese richtlijn Payment Service Directive 2 (PSD2) in Nederland in werking getreden. Samen met de invoering van instant payments wordt het fundament gelegd voor innovatie en nieuwe services in het betaal- en banklandschap. Waar in de online wereld “instant” al de norm was, wordt ook in de betaalwereld real-time overboeken 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, het nieuwe normaal. En met PSD2 wordt de ontkoppeling van infrastructuur en diensten gerealiseerd, iets wat in de telecomwereld en de energiewereld al veel eerder is gebeurd.
Lees de column
Vergunning voor betaalinstelling: ook iets voor u?
Vanaf 19 februari is het mogelijk om PSD2 vergunningsaanvragen formeel in te dienen bij de toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB). Iedereen die in Nederland betaaldiensten uitvoert heeft daar een vergunning van DNB voor nodig, of moet zijn uitgezonderd of vrijgesteld van de vergunningplicht. Een vergunning voor betaalinstelling biedt significante mogelijkheden voor een keur aan organisaties. Om snel actief te worden is het van belang om het vergunningsaanvraagtraject zo spoedig mogelijk op te starten. Lees verder voor de achtergronden en de ondersteuning die Enigma kan bieden.
Lees het artikel
Instant Payments – eindelijk, maar heeft toch wel wat voeten in de aarde!
Instant Payments staan op het punt het nieuwe normaal te worden in Nederland. Met Instant Payments staat een betaling binnen enkele seconden op de rekening van de begunstigde. Weer een vernieuwing of vervanging van het betaallandschap waar een aantal Nederlandse banken en equensWorldline de afgelopen jaren aan gewerkt hebben. Christien van Meurs, Managing Consultant bij Enigma Consulting, gaat in op de complexe ontwikkelingen die Instant Payments mogelijk hebben gemaakt.
Lees het artikel
ZEPA Challenge 2019 voor vluchtelingenkinderen
Op 23 mei 2019 start de derde editie van de ZEPA Challenge! ZEPA staat voor Zeist-Parijs en voor deze challenge leggen we deze route op de fiets af binnen 24 uur. De totale afstand van 565 kilometer naar Parijs wordt in teamverband afgelegd, waarbij elke etappe door één teamdeelnemer wordt gefietst. De opbrengst gaat naar vluchtelingenkinderen in Nederland.
Lees het artikel
Het interbancair betalingsverkeer gaat op de schop!
Veranderingen op het gebied van betalingsverkeer volgen elkaar de laatste jaren snel op. Instant payments, PSD2 Access To Account, zelfs het grote publiek is ervan op de hoogte. Het gaat hier immers om sneller betalen (en ontvangen) en een geheel nieuw speelveld op het gebied van consumenten- en zakelijke betalingen. Minder bekend is dat er de komende jaren ook aanzienlijke veranderingen aankomen op het gebied van interbancaire betalingen, het speelveld van de zogenaamde verevening en verrekening (clearing en settlement). Pieter van Stempvoort, Senior Consultant bij Enigma Consulting, gaat hier dieper op in.
Lees het artikel
Pim Stam over zijn ontwikkeling van trainee naar consultant
Pim Stam vertelt in een interview met Consultancy.eu over zijn carrière bij Enigma Consulting tot nu toe en zijn ontwikkeling van trainee naar consultant.
Lees het artikel
ONZE CONSULTANTS HELPEN U GRAAG VERDER
info@e
nigmaconsulting.nl

+31 (0)30-2760535
Af- of aanmelden | www.enigmaconsulting.nl