Column Paul Jans
Vakantie?
De betaalrevolutie komt in de tweede helft van dit jaar volledig tot wasdom met PSD2 in september en de verdere ontwikkeling van instant payments. Instant payments komt steeds meer op stoom en voor PSD2 is er nog het nodige werk aan de winkel voor alle banken. Ben je als bank niet klaar voor de nieuwe ontwikkelingen? Gebruik dan de zomer om de achterstand in te lopen.
Lees de column
 

Enigma haalt €18.058,- op voor het goede doel

Op 23 en 24 mei vond de derde editie plaats van de ZEPA Challenge. Met bloed, zweet en tranen hebben we een route per fiets afgelegd van 565 kilometer voor het goede doel YOIN. Dit allemaal binnen 24 uur. Dankzij de bijdrage van alle sponsors en donateurs is een bedrag van €18.058,- opgehaald voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen in Nederland. Bekijk het videoverslag.
Lees het artikel
 
Challengerbanken dwingen traditionele banken tot verbeterslag
Enigma Consulting heeft onderzoek gedaan naar de onboarding via de mobiele telefoon bij elf banken die actief zijn in Nederland. Het klant-worden-proces en het openen van een betaalrekening zijn beoordeeld op drie thema’s: gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en innovatie. Challengerbanken weten met een volledig digitaal en papierloos proces, een korte doorlooptijd, innovatieve vindingen en degelijke veiligheid de traditionele banken achter zich te houden. Lees verder voor het artikel met de belangrijkste bevindingen en uitkomsten van het onderzoek.
Lees het artikel
 
De principes van multilateral netting: wat, waarom en hoe
Multilateral netting is een belangrijk proces binnen treasury. In dit artikel leggen Dominic Hoogendijk en Bas Kolenburg uit wat netting inhoudt, uit welke stappen het proces bestaat en wat de grote voordelen van netting zijn. Verder gaan de senior treasury consultants van Enigma Consulting in op de rol van technologie en beschrijven zij een checklist met vragen waarop een bedrijf zich kan voorbereiden om gebruik te maken van netting.
Lees het artikel
 
PSD2: krachtige motor voor innovatie en disruptie
PSD2 verplicht Europese banken de betaalgegevens te delen. Het biedt kansen voor nieuwe producten en diensten, onder andere rondom boekhoudpakketten. Paul Jans en Maarten van Denzen gaven een interview aan Activa, een opiniërend magazine in de administratieve en fiscale sector. In het artikel leest u hun visie op de invloed van PSD2 en instant payments.
Lees het artikel
 
ONZE CONSULTANTS HELPEN U GRAAG VERDER
info@e
nigmaconsulting.nl

+31 (0)30-2760535
Af- of aanmelden | www.enigmaconsulting.nl