Column september 2018 – De Chinezen komen

De langverwachte invasie van buitenlandse partijen, van Fintech’s, van nieuwkomers, van Chinezen, Amerikanen en Oost-Europeanen is nu echt werkelijkheid. We ondersteunen op dit moment een vijftal organisaties die een vergunning aanvragen bij de DNB om nieuwe financiële diensten aan te bieden in de Nederlandse en Europese markt. En ook de komende maand staan er weer gesprekken gepland met nieuwkomers.

Het blijkt een diversiteit aan partijen die een vergunning aanvragen: kleinere Nederlandse startups met – en zonder investeringskapitaal, UK Brexit partijen voor een Europese vergunning, Fintech startups van grootbanken, maar ook een kapitaalkrachtig Chinees bedrijf. En we zien ook dat enkele partijen in gesprek zijn met Bigtech’s om eventueel samen de markt in te gaan. Het Nederlandse vestigingsklimaat lijkt zo slecht nog niet. Natuurlijk kunnen niet alle nieuwe partijen succesvol zijn, maar des te sterker, flexibeler en competitiever zijn de survivors.

Vanuit ons nieuwe pand en met ons nieuwe logo denken wij deze invasie in goede banen te kunnen leiden. En vanaf 1 oktober starten we samen met Rabobank met een nieuw Young Professional programma om jonge talenten op te leiden tot de broodnodige flexibele, goed opgeleide en deskundige professionals, die onze markt de komende jaren zeker nodig zal hebben.

Paul Jans

Paul Jans

Managing Director

Naar:

Artikelen Overzicht

Praat mee!

Kennisabonnement


Onze consultants

Lees ook: