Boekhoudsoftware MoneyMonk kreeg op 26 juli een PSD2 vergunning van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Na Cobase (ING) en Peaks (Rabobank) is MoneyMonk de eerste Nederlandse organisatie die een vergunning als rekeninginformatiedienstverlener verkrijgt, die niet gelieerd is aan een grootbank. Enigma Consulting heeft MoneyMonk begeleid in het traject van de vergunningaanvraag.

De Utrechtse FinTech en Scale-up MoneyMonk, opgericht door de broers Jasper en Jorgen Horstink, ontwikkelt online bedrijfsadministratie software voor ondernemers. Met hun product ‘MoneyMonk – online boekhouden’ richt het bedrijf zich sinds oprichting in 2013 op de administratie van dienstverlenende ZZP’ers.

Jasper Horstink (CEO) van MoneyMonk: “Wij zijn enorm blij dat wij als eerste boekhoudprogramma in Nederland de vergunning toegekend hebben gekregen door DNB. De vergunning stelt ons in staat om onze klanten nog beter te kunnen helpen. Zo hebben ze een actueler beeld van hun financiële situatie en kunnen ze nog meer tijd besparen op hun administratie. Het aanvragen van een PSD2 vergunning bij de DNB is geen sinecure. De adviseurs van Enigma Consulting met lead consultant Geert Blom hebben ons tijdens het gehele traject begeleid, zowel op juridisch, organisatorisch als op procedureel gebied. Juist het samenwerken met een adviesbureau met uitgebreide ervaring in al deze aspecten van de aanvraag is ons erg goed bevallen.”

Paul Jans, managing director van Enigma Consulting: “De betaalrevolutie komt in de tweede helft van dit jaar volledig tot wasdom met PSD2 in september en de verdere ontwikkeling van Instant Payments de komende maanden. Op dit moment begeleiden we een vijftiental organisaties bij hun vergunningaanvraag. Ik feliciteer de heren van Moneymonk dat zij met hun enthousiasme en daadkracht als eerste boekhoudsoftware de vergunning hebben gekregen.”

Contact

Paul Jans
Paul Jans
Managing Director

Naar:

Artikelen Overzicht

Praat mee!

Kennis- abonnement


Onze consultants

Lees ook: