Compliance case Flow Money Automation

Na het succesvol begeleiden van het PSD2 vergunningtraject van Flow Money Automation vult Enigma de Risk & Compliance functie in bij deze fintech startup. ‘Flow’ heeft een app ontwikkeld waarmee gebruikers, voornamelijk particulieren en ZZP’ers, beter inzicht krijgen in de eigen financiën en actief naar toekomstige financiële doelen kunnen werken door geld in aparte potjes onder te brengen.

De experts van Enigma wijzen Flow via een systematische aanpak op risico’s, geven advies bij de implementatie van nieuwe processen en monitoren bestaande processen om deze te optimaliseren. Zorgvuldige risicobeheersing is bij deze activiteiten altijd het uitgangspunt, al wordt operationele haalbaarheid in de adviezen ook als factor meegenomen. Dit geldt zeker voor een jonge fintech startup als Flow. Met het in bezit hebben van een vergunning voor het leveren van zowel rekeninginformatie- als betaalinitiatiediensten, is de compliance last aanzienlijk.

Thim Donkervoort
Thim Donkervoort
Senior Legal Consultant
Flow logo

Vanuit frequente compliance sessies met het bestuur wordt de organisatie ‘compliance fit’ gehouden. Of het nou gaat om het implementeren van een gedegen ken-uw-klant beleid of het in kaart brengen van de toezichtrechtelijk aspecten bij internationale expansie: de Risk & Compliance professional van Enigma brengt de noodzakelijke kennis en ervaring mee voor de totstandkoming van weloverwogen bestuursbesluiten.