SEPA-migratie PGGM

PGGM was een van de eerste pensioenbedrijven die zich in SEPA verdiepte, reeds in 2010 is er een analyse gedaan naar de impact van SEPA. In 2012 heeft Enigma de analyse verder uitgediept middels een 5-tal workshops, de detail business requirements beschreven en de SEPA migratie roadmap opgesteld.

PGGM heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de professionalisering van haar betalingsverkeer (o.a. door middel van de implementatie van een Payment Hub). Deze investering zorgt er nu voor dat de SEPA impact overzichtelijk en duidelijk is.

pggm

Met Enigma hebben we juiste kwaliteit en ervaring binnengehaald, dat maakt alle verschil. Zo ben ik aangenaam verrast door de grondigheid van de SEPA Impact Analyse. Enigma kent alle ins en outs van SEPA, dat merk je gelijk.

Het SEPA programma verliep dan ook voortvarend. Enigma vervulde in het programma de rol van SEPA expert. Zo beheerde Enigma de SEPA requirements, leverde zij aanvullende business analyse capaciteit waar nodig, managede zij deelprojecten en bracht zij haar best practice ervaring in.

PGGM heeft Enigma Consulting gekozen met name voor de inhoudelijke kennis op het gebied van betalingsverkeer en in het bijzonder natuurlijk SEPA. Enigma beschikt daarnaast over veel markt kennis en contacten binnen het SEPA domein waardoor het snel schakelen is indien er een specifieke SEPA vraag/issue is.

 

Jaco Booster
Jaco Booster
Managing Partner