Centralisatie binnen het betalingsverkeer van een organisatie kan om verschillende redenen worden geambieerd. Een van de mogelijkheden om centralisatie te verwezenlijken is de implementatie van een ‘zogenaamde ‘Payment & Collection factory’.

payment-en-collection

Om betaalprocessen te kunnen centraliseren is een  standaard betaal- en incassoproces nodig. In zo’n omgeving hoeft de betaling- en incasso verwerkende afdeling zich geen zorgen te maken over verschillende betaalmethoden, processen en andere specifieke vereisten. De financiële afdeling kan het meest efficiënt werken door één gestroomlijnd proces uit te voeren.

Binnen een organisatie die in meerdere landen actief is, is vaak operationele optimalisatie te behalen door implementatie van een centraal betaal- en incassoverwerkingscentrum. Hierdoor komen duplicaatprocessen aan het licht die dan eenvoudiger geëlimineerd kunnen worden. Naast een reductie in het aantal medewerkers voor het uitvoeren van het in- en excassoproces, wordt inzicht in binnenkomende en uitgaand cashflows een stuk eenvoudiger.

Pieter van Andel
Pieter van Andel
Executive Consultant

Naar:

Artikelen Overzicht

Praat mee!

Kennis- abonnement


Onze consultants

Lees ook: