FAQ items aan het laden...
Payments2021-03-12T10:06:02+01:00

Omdat onze consultants de markt-ontwikkelingen op de voet volgen en we bij de belangrijke stakeholders consultancy leveren hebben we een uniek inzicht in de ontwikkelingen die door de gehele keten plaatsvinden.

Dagelijks vinden in Nederland tientallen miljoenen betalingen plaats tussen banken, bedrijven en consumenten. Ondanks dat betalingsverkeer voor veel bedrijven een eerste levensbehoefte is, wordt het te vaak als vanzelfsprekendheid gezien. Als het betalingsverkeer of de reconciliatie een aantal dagen stil ligt komen het merendeel van de bedrijven in grote problemen. Omdat de consumenten steeds kritischer worden en uitgaan van gemak, is het cruciaal om mee te blijven gaan in de laatste trends.

We zijn prominent aanwezig bij grootbanken, kleinbanken, bedrijven, clearingorganisaties, payment providers, solution providers en hebben goede contacten met collega consultancybedrijven en belangenverenigingen. Hierdoor kunnen we op een efficiënte manier toegevoegde waarde leveren aan onze opdrachtgevers.

Onze toegevoegde waarde die we kunnen leveren wordt grotendeels bepaald door diepgaande kennis van de betaalprocessen en de (inter)nationale ontwikkelingen op betaalgebied. Op basis van deze kennis en ervaring zijn we de ideale partner voor management consultancy, migratietrajecten, business analyse en het opstellen van beleid. Als zelfstandig adviesbureau garanderen we onafhankelijk advies.

Onze Payments Diensten

bankmigratie

Interbancair betalingsverkeer >

Het Europese speelveld van interbancaire verevening en verrekening gaat op de schop. Target2, Target2Securities en TIPS worden geconsolideerd in een nieuw platform en het berichtenverkeer gaat van SWIFT MT over op ISO20022.

Payment hub icon

Payment Hub >

Enigma Consulting is de kennispartij voor de selectie en implementatie van een (corporate) payment hub. Wij kennen de context waarin een payment hub acteert zeer goed, kennen de oplossingen en leveranciers.

PSD2-scan >

Banken moeten voldoen aan de PSD2 richtlijnen. Dit betekent dat banken de gegevens aan klanten moeten openstellen en derde partijen toegang moeten verlenen tot de betaalrekening.

visie & roadmap

Visie & Roadmap >

Wat is uw ambitie in betalingsverkeer? Trends als digitalisering, centralisatie en het centraal van uw klant dienen meegenomen te worden in uw visie op het betalingsverkeer.

Instant Payments scan >

Uw klanten verwachten instant verwerking van hun betalingen bij afname van uw producten of diensten. Wat betekent Instant Payments voor u en de service aan uw klanten?

icon divers

Trends in het betaaldomein >

Zes trends in betalingsverkeer voor een beter businessmodel. Met de juiste keuzes geven deze voordelen voor u en uw klanten.

Artikelen

Alle Artikelen

Onze Payments Experts

Christien van Meurs

Executive Consultant
Daniël Pluta

Senior Consultant
Marc Groot

Executive Consultant
Michael Dieters

Senior Consultant
Mike Adrichem

Senior Consultant
Pieter van Andel

Executive Consultant
Pieter van Stempvoort

Senior Consultant
Pim Stam

Senior Consultant
Roeland Heuff

Executive Consultant
Robert Jan Wekking

Managing Partner
Roderick Kroon

Partner
Sean Hitchcock

Senior Consultant

Ga naar de bovenkant