Blockchain technologie vormt in potentie een van de meest baanbrekende innovaties die in het hedendaagse betalingsverkeerdomein rondwaart.

Om een gefundeerd beeld te verkrijgen van blockchain-technologie is Enigma reeds vanaf het prille begin actief betrokken bij de ontwikkelingen van de grondbeginselen waarop blockchain is gebouwd.

Een blockchain is een elektronische wijze van boekhouden waarbij in het digitale grootboek alle transacties staan die ooit zijn uitgevoerd. Nieuwe transacties worden verzameld in een zogenaamd ‘blok’ dat om de zoveel tijd (meestal variërend van enkele seconden tot enkele minuten) wordt   toegevoegd aan een bestaande keten van blokken, de blockchain. Op deze manier wordt het grootboek steeds groter. De blockchain is decentraal van aard: iedere deelnemer in het netwerk heeft toegang tot een kopie van het gehele grootboek.

Blockchain-technologie is veelbelovend, maar geen universele oplossing die in alle instanties uitkomst biedt. Samen met u onderzoekt Enigma graag in hoeverre blockchain-technologie binnen uw sector van invloed kan zijn en wat blockchain voor uw organisatie kan betekenen.

Geert Blom
Geert Blom
Senior Legal Adviseur

Andere Payments Diensten

Payments algemeen
Interbancair betalingsverkeer
Payment Hub
Visie & Roadmap
Instant Payments scan
PSD2-scan
Trends in het betaaldomein
Bankmigratie

Onze Payments Experts

Christien van Meurs

Executive Consultant
Daniël Pluta

Senior Consultant
Marc Groot

Executive Consultant
Michael Dieters

Senior Consultant
Mike Adrichem

Senior Consultant
Pieter van Andel

Executive Consultant
Pieter van Stempvoort

Senior Consultant
Pim Stam

Senior Consultant
Robert Jan Wekking

Managing Partner
Roderick Kroon

Partner
Sean Hitchcock

Senior Consultant