FAQ items aan het laden...
Risk & Compliance2021-11-30T09:55:10+01:00

Enigma Consulting, uw partner in regulatory compliance

De financiële dienstensector is altijd onderhevig aan veranderingen in de regelgeving. Het is voor bedrijven vaak moeilijk om deze regelgeving op een tijdige en adequate wijze te verteren en te absorberen, om controles te ontwerpen en uit te voeren en om het veranderende landschap te beheren.

Enigma heeft als compliance-adviesbureau vele bedrijven geholpen met het inbedden van financiële regelgeving in de organisatie.
We helpen organisaties bij het ontwikkelen van controles om te voldoen aan de wettelijke vereisten en om succesvol te kunnen opereren binnen veeleisende regelgevingsregimes.

We bieden geen oplossing die voor iedereen geschikt is. We nemen de tijd om uw bedrijf te begrijpen, samen met uw behoeften en doelstellingen, om ervoor te zorgen dat we u verstandige, efficiënte en effectieve oplossingen bieden voor het beheersen van regelgevingsrisico’s.

Ons ervaren team van consultants kan technisch advies en advies geven over een reeks risicogebieden, waaronder:

  • Vergunningstrajecten
  • Wft compliance assistentie
  • CDD & AML
  • Risicomanagement
  • Operational auditing
  • Compliance support services
  • Compliance Officer
  • Vergunning Online Kansspelen
  • Interne Audit

Onze Risk & Compliance Diensten

betaalvergunning

Betaalvergunning >

Een complex traject, maar onze experts kennen de eisen van DNB. Samen gaan we deze uitdaging aan, onze experts verzorgen uw aanvraag snel en efficiënt

icon cdd aml

CDD & AML >

Om uw klant echt te doorgronden, zijn transactieprofielen en business rules essentieel. Enigma heeft een unieke aanpak voor de implementatie van klant- en anti-witwasprocessen.

payments-risk

Payments Risk >

Ook in de betaalketen doen zich risico’s voor. Enigma beschikt over een unieke combinatie: kennis van de betaalketen en expertise in risk en compliance.

operationeel risico

Operationeel Risico >

Risicomanagement is essentieel voor elke organisatie. Samen stellen we een passend operationeel risicoframework op dat voldoet aan de gestelde eisen.

compliance

Compliance >

Met behulp van Enigma richt u uw compliancefunctie goed in en weet u zeker dat uw compliance risico’s beheerst worden.

compliance officer

Compliance Officer >

Voor het inrichten van een goede compliancefunctie is de invulling van de rol van compliance officer zeer belangrijk. Enigma beschikt over ervaren consultants die in de praktijk hun sporen hebben verdiend.

vergunning online kansspelen

Vergunning Online Kansspelen >

De Wet kansspelen op afstand is op 1 april 2021 in werking getreden. De vergunningsvereisten zijn uitgebreid. Enigma Consulting heeft een ruime ervaring bij het aanvragen van soortgelijke vergunningen.

icon-interne audit

Interne Audit >

Als onderdeel van de eisen voor verschillende vergunninghoudende instellingen, zoals banken, betalingsdienstaanbieders of cryptodienstverleners, zijn bedrijven verplicht om een adequate interne controlefunctie in te richten.

Vergunning crowdfundingplatformen >

De nieuwe Europese wetgeving voor crowdfundingdienstverleners treedt op 10 november 2021 in werking. Vanaf deze datum kunnen crowdfundingdienstverleners een vergunning aanvragen bij de Autoriteit Financiële Markten.

KYC- en anti-witwastraining >

Enigma Consulting ontwikkelde digitale leermodules die alle cruciale compliancekennis omvatten die professionals nodig hebben om witwaspraktijken, fraude en terrorismefinanciering te voorkomen.

Artikelen

Onze Risk & Compliance Experts

Arjan Bom

Senior Legal Consultant
Arnoud van Sterkenburg

Partner
Ian Kok

Senior Legal Consultant
Jaap Jan de Jong

Executive Consultant
Kaj van der Peet

Consultant
Lex van Beurden

Senior Consultant
Maarten van Denzen

Senior Legal Consultant
Roland Hols

Consultant
Roxane van der Laan

Executive Consultant
Thim Donkervoort

Senior Legal Consultant
Ga naar de bovenkant