De Wet Kansspelen op afstand (Koa) is op 1 april 2021 in werking getreden. Dit betekent dat bij de Kansspelautoriteit vanaf 1 april 2021 vergunningsaanvragen voor het mogen aanbieden van online kansspelen in Nederland kunnen worden aangevraagd. De markt voor online kansspelen gaat 6 maanden later, 1 oktober 2021, open.

Vanaf 1 april 2021 kunnen aanbieders via een digitaal portaal van de Kansspelautoriteit een aanvraag indienen voor een vergunning voor het online aanbieden van kansspelen op afstand.De Kansspelautoriteit gaat vergunningen verlenen voor zogeheten risicovolle online kansspelen: casinospelen en weddenschappen.

Onze ‘roots’ liggen bij het aanvragen van vergunningen binnen het betaaldienstverlenersdomein. Hierdoor weten wij wat er allemaal komt kijken bij een vergunningsaanvraag.

Uit de vergunningsvereisten die gelden voor aanbieders van online kansspelen blijkt dat liefst 80% van deze vereisten qua opzet identiek is aan de vergunning voor betaaldienstverleners.

Roxane van der Laan
Roxane van der Laan
Executive Consultant
Kennis
&
Ervaring

Zo heeft Enigma consulting uitgebreide kennis en ervaring met het opstellen van deliverables als:

  • Governance en organisatieinrichting;
  • Klantacceptatiebeleid;
  • Klantonderzoek;
  • Sanctiescreening;
  • Melden van ongebruikelijke transacties;
  • Veiligstellen van spelersgelden via bankgarantie of Stichting derdengelden;
  • Uitbestedingsbeleid;
  • Reclamebeleid;
  • Trainings- en opleidingsbeleid.

Compleet advies

Naast advies over of hulp bij het opstellen van alle benodigde documenten kunnen wij u ook helpen met advies over het inrichten van uw controledatabank, het keuren van de onderdelen van uw spelsysteem, de aansluiting op het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks) en documentatie rondom verslavingspreventie.

Multidisciplinair team

Wij werken met een multidisciplinair team, wat tot voordeel heeft dat wij alle expertisegebieden die nodig zijn bij de vergunningsaanvraag kunnen bieden. Het resultaat is een aanvraag die op alle onderdelen voldoet aan de kwaliteitseisen van de toezichthouder, wat leidt tot een snellere toetsing en vergunningsverlening.

Onze Risk & Compliance Experts

Arjan Bom

Senior Legal Consultant
Arnoud van Sterkenburg

Partner
Ian Kok

Senior Legal Consultant
Jaap Jan de Jong

Executive Consultant
Kaj van der Peet

Consultant
Lex van Beurden

Senior Consultant
Maarten van Denzen

Senior Legal Consultant
Roland Hols

Consultant
Roxane van der Laan

Executive Consultant
Thim Donkervoort

Senior Legal Consultant