Op 10 november organiseerde Enigma Consulting samen met de Rabobank een Ronde Tafel naar aanleiding van de derde editie van de Treasury Barometer. In het Treasury Barometer rapport 2016 komt onder andere naar voren dat corporate treasurers verwachten dat ontwikkelingen zoals PSD2, Big Data, Blockchain en FinTech belangrijke onderwerpen zijn die hun organisatie gaan raken. Deze ronde tafel was bedoeld om met de aanwezige treasurers informatie te delen over de verschillende ontwikkelingen en met elkaar te discussiëren hoe dit het dagelijkse treasurywerk gaat raken.

De ronde tafel vond plaats in Noordwijk voorafgaand aan de Meet & Greet van de DACT Treasury Beurs 2016. Na een eerste vragenronde aan de aanwezige treasurers om de uitkomsten van de Treasury Barometer survey 2016 te toetsen, volgde uitleg over PSD2 en Instant Payments. Daarna was het bruggetje snel gelegd naar meerdere innovaties, zoals Blockchain, Artificial Intelligence, eID, Open Banking, Multi Channel en Smart Contracts. Hierna volgde een levendige discussie over hoe dit de treasury praktijk raakt. Is de treasurer straks 24/7 bezig met cash management als betalingen continu realtime binnen kunnen komen en verstuurd kunnen worden? Wat is de toekomstige rol van de banken? Hoe kunnen deze ontwikkelingen je helpen in je dagelijkse werk?

De reacties van de aanwezige treasurers waren zeer positief. Vooral het feit dat ze op deze manier de mogelijkheid krijgen om even afstand te nemen van hun dagelijkse werkzaamheden en out of the box na te denken en ervaringen uit te wisselen over dit soort innovaties, sprak ze erg aan. Uiteindelijk hebben we de ronde tafel afgesloten met een borrel en diner waarbij de discussie nog levendig doorging.

Robert Jan Wekking
Robert Jan Wekking
Managing Partner

Naar:

Artikelen Overzicht

Praat mee!

Kennis- abonnement


Onze consultants

Lees ook: