FAQ items aan het laden...
Sectoren2020-01-27T11:24:04+01:00

Enigma Consulting is actief in een breed scala aan branches.

Onze klanten zijn onder andere te vinden in de bankensector, verzekeringsbranche, energie & utilities, trustsector, goede doelen en de publieke sector. Ervaringen vanuit de ene branche worden door onze consultants ingezet in de volgende branche.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening in uw sector?

bankensector

Banken

Van oorsprong is Enigma Consulting een belangrijke partner voor banken – groot en klein. Door onze kennis van de organisatie, producten en inrichting kunnen wij banken verder helpen door de continue verandering – technisch, wetgeving, klantwens, fin-techs etc – heen.

goede doelen

Goede Doelen

Enigma Consulting is partner van brancheorganisatie Goede Doelen Nederland op het gebied van betalingsverkeer. Veel Goede Doelen worden door onze consultants geadviseerd bij actuele thema’s. Mede dankzij onze adviezen en implementatiekracht zijn de Goede Doelen in staat om hun gelden zo efficiënt mogelijk in te zetten.

energiesector

Energie en utilities

Energie transitie, dalende marges en disrupters kenmerken deze branche. Enigma Consulting helpt organisaties in de Energie en utilities branche met het efficiënt organiseren van hun betalingsverkeer, verhogen van de zelfredzaamheid van klanten en verlagen van de operationele kosten.

publieke sector

Publieke sector

Zowel op lokaal, provinciaal en landelijk niveau ondersteunt Enigma Consulting de publieke sector binnen verschillende expertise gebieden. Het oplossen van mobility vraagstukken, het doorvoeren van wijzigingen binnen het betalingsverkeer van landelijke diensten of het inrichten van eID oplossingen in de operationele bedrijfsvoering zijn voorbeelden hoe wij de publieke sector ondersteunen.

verzekeraars

Verzekeraars

De verzekeringsbranch ondergaat een ongekende dynamiek die veel aanpassingsvermogen/ change capacity vraagt. Enigma Consulting heeft veel ervaringen in de Verzekeringsbranche bij het ondersteunen en oplossen van belangrijke uitdagingen: onder andere gericht op verlagen van kosten, verbeteren van de solvabiliteit en verhogen van de klant focus.

trustsector

Trustsector

De trustsector in Nederland is groot. De stabiele economische omstandigheden en een gunstig fiscaal klimaat zorgen voor een vruchtbare bodem voor trustkantoren. De sector wordt scherp in het oog gehouden door de overheid en daarmee komt steeds meer aandacht voor de beheerste en integere bedrijfsvoering en de rol van bestuurders van trustkantoren. Risk management, compliance en audits moeten op de juiste manier worden ingericht: Enigma Consulting is hierbij uw partner.

Artikelen

Ga naar de bovenkant