Enigma is meer dan alleen een onderneming. Met de missie ‘Uw ambitie, samen gerealiseerd’ proberen we onze kernwaarden samen te vatten. We zijn een sociaal, betrokken bedrijf en hechten waarde aan ambitie, eerlijkheid, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Samen open en eerlijk

Enigma investeert veel energie in het werven van consultants die volledig passen in onze cultuur en visie. Onze bedrijfscultuur is open, eerlijk en informeel met veel ruimte voor creativiteit en initiatief. Deze kernwaarden zijn intern zichtbaar, maar nog belangrijker ook extern bij de klant. Op een open en eerlijke wijze meedenken bij onze klanten, alleen dan kunnen we het gezamenlijke doel bereiken. Betere ideeën zijn belangrijker dan oude afspraken, wat ruimte geeft voor verbetering.

Samen ambitieus

Groeien kunt u niet alleen, maar u bent zelf natuurlijk wel aan zet. Of het nu gaat om onze klanten of onze consultants, iedereen wil zich ontwikkelen om vastgestelde doelen te behalen. Hierbij is ondernemerschap één van de belangrijkste drivers, want met alleen talent komt u er niet. Ondernemerschap is er in vele kleuren, dus zorg dat u uw eigen kleur vindt. Zet uw talenten om in concrete handelingen en laat u niet weerhouden om hierbij ondersteuning te vragen.

Door samenwerking faciliteren wij uw ambities. We bepalen gezamenlijk en klantgericht uw doelen en de weg die u aflegt om deze te behalen. We moedigen aan of belichten juist de andere kant. Met actieve coaching, een opleidingstraject of gewoon als sparringpartner, Enigma ondersteunt uw ontwikkeling. Groeien doet u niet alleen, uw (bedrijfs-)ambitie bereikt u met Enigma.

Samen respectvol en duurzaam

Wij begrijpen dat een prettige werkomgeving samenhangt met een respectvolle houding ten opzichte van onze collega’s en onze klanten. Dit uit zich ook in de buitenwereld. Enigma houdt vast aan het principe: wees oprecht en eerlijk tegenover personeel, klanten, concurrenten en de maatschappij in het algemeen.

We zetten deze mooie woorden kracht bij door goede doelen te ondersteunen als het World Food Program, een kinderhuis in Borneo en organisaties die bijdragen aan de natuurontwikkeling. Daarnaast klussen wij jaarlijks op een zorgboerderij en organiseren we sportieve evenementen waarmee we via onze eigen ZEPA Challenge stichting geld inzamelen voor bijvoorbeeld het Wilhelmina Kinderziekenhuis en vluchtelingenkinderen in Nederland.

Van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland zijn we partner op het gebied van betalingsverkeer. Tijdens de nationale “Week van het geld” geven onze consultants gastlessen op basisscholen, tijdens deze lessen wordt kinderen geleerd hoe om te gaan met geld.

Kortom, respect en duurzaam ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel.

Contact

Paul Jans
Paul Jans
Managing Director