Op 1 januari 2016 gingen vijf Young Professionals van start bij Enigma Consulting. Het traineeship ‘Financial Consultant’ stond in het teken van werken bij de klant, het opdoen van kennis, het ontwikkelen van vaardigheden en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Op 30 juni sloten de trainees hun leerzame traject af met een geslaagd evenement.

In de laatste maanden van het traineeship was de opdracht voor de Young Professionals om een afsluitend evenement te organiseren. Hiervoor waren naast de collega’s van Enigma en trainees van ING ook alle trainers, docenten en opdrachtgevers uitgenodigd. Zo werd het een weerzien met alle mensen die een bijdrage hebben geleverd aan het traineeship.

Tijdens het officiële gedeelte spraken de trainees over de inhoud van het traineeship, de werkervaring maar ook zeker over opzienbarende gebeurtenissen tijdens het werk en de cursussen en uit het privéleven. Vervolgens sprak Paul Jans de trainees toe, waarbij er voor iedere trainee een persoonlijk woord was. De Enigma- en ING-trainees ontvingen hun certificaat voor het afronden van het traineeship.

Na de uitreiking kon de barbecue van start gaan. Er was voor ieder wat wils. Aan de aanwezigen werd als intermezzo een quiz voorgelegd met 27 vragen over de trainees. Na de barrage won Dirco van de Pol de quiz, zoals hij als manager van de trainees eigenlijk ook aan zijn stand verplicht was. Het traineeship werd op een smakelijke en gezellige manier afgesloten.

young professionals 2016

Van links naar rechts: Lorain Giesbers, Martijn Kieft, Nandi Oud, manager Dirco van de Pol, Mike Adrichem en Pim Stam.

In het volgende gedeelte blikken Pim Stam, Martijn Kieft en Dirco van de Pol terug op het traineeship.

“Het traineeship bij Enigma biedt kennis, vaardigheden, uitdaging en gezelligheid.”

Pim Stam: In augustus 2015 ben ik afgestudeerd als Master of Science aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na een onderzoeksstage van 6 maanden was ik opzoek naar uitdaging, praktijk en focus. Als Master had ik het gevoel heel breed opgeleid te zijn. Daarom wilde ik mij graag specialiseren via een traineeship. Het onderzoek zelf vond ik erg leuk om te doen, maar ik miste de praktijk en het resultaat hierin. Consultancy biedt mij de praktijkgerichtheid, het onderzoek, de uitdaging en daarnaast het werken met verschillende mensen in verschillende bedrijven.

Het ideale van het traineeship van Enigma is dat je de cursussen die je volgt direct kan toepassen in de praktijk. Vier dagen van de week zit je bij een klant en één dag in de week volg je verschillende cursussen. In het begin heb je vooral baat aan kennisvakken zoals Inleiding Bankbedrijf, Cashmanagement en Betalingsverkeer. Daarnaast zijn cursussen als Scrum en Lean direct toepasbaar in de praktijk. Scrum heb ik meteen kunnen gebruiken bij de ING, waar ik deelnam in een development team aan de business kant. In mijn huidige rol als Product Owner van Rabo Cash Management heb ik dagelijks met Scrum te maken. Naast Scrum, hebben wij Lean Green Belt gedaan. Vooral op de supportdesk bij Rabobank heb ik hier profijt aan om processen te optimaliseren.

Naast de cursussen en de praktijk biedt het traineeship ook veel gezelligheid met de andere trainees en met de collega’s van Enigma. Zo hebben we in de afgelopen anderhalf jaar een escape room gedaan, prison island overleeft, gekart, zijn we van Zeist naar Parijs gefietst tijdens de ZEPA Challenge en hebben we flink gegokt tijdens de 2 pokeravonden. Kortom, een traineeship bij Enigma biedt kennis, vaardigheden, uitdaging en gezelligheid.

“Ongekend leerzaam traject voor een starter op de arbeidsmarkt.”

Martijn Kieft: Na een enerverende procedure voor werving en selectie mocht ik anderhalf jaar geleden aan de slag bij Enigma Consulting. Het traineeship was een uitdagende combinatie van werkervaring, het verwerven van kennis, de ontwikkeling van vaardigheden en persoonlijk leiderschap. Door dit traject hebben we als vijf Young Professionals mooie stappen kunnen zetten in onze professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Omdat ik zelf nog weinig achtergrond had bij de financiële sector heb ik veel kennis opgedaan door de inhoudelijke cursussen van NIBE-SVV. We hebben onder meer de modules ‘Inleiding Bankbedrijf’, ‘Betalingsverkeer’ en ‘Cash Management’ gevolgd. Door de vaardighedentrainingen weet ik hoe een consultant zich opstelt en gesprekken voert met de opdrachtgever. De methodieken van Scrum/Agile en Lean komen direct van pas in het werkveld, zoals bij mijn huidige opdrachtgever Rabobank.

Binnen het traineeship was volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zelfreflectie en leergierigheid zijn belangrijke aspecten om zoveel mogelijk uit jezelf te halen. Door de coachingsgesprekken heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik weet zowel op welke punten ik mij verder kan ontwikkelen als waar mijn sterke punten en kracht liggen. De gesprekken waren soms confronterend, maar ook vaak bemoedigend en motiverend. Ontwikkeling gaat niet altijd via een steile, opwaartse lijn. Juist door tegen tegenslagen aan te lopen en door te zetten, kom je er wijzer en sterker uit.

Mede door de wijze lessen en ondersteuning van onze manager Dirco, de collega’s bij Enigma en de opdrachtgevers en alle trainers, coaches en docenten hebben we, als vijf Young Professionals, het traineeship succesvol afgerond. Het traineeship ‘Financial Consultant’ is voor mij als starter op de arbeidsmarkt een ongekend leerzaam traject gebleken.

barbecue

Een indruk van het afsluitende evenement dat plaatsvond op vrijdag 30 juni

“Genoten van de reis van het traineeship.”

Dirco van de Pol, Managing Consultant van de trainees: Aan mij werd de vraag gesteld om in een paar zinnen verslag te doen hoe ik als leidinggevende van Lorain, Nandi, Martijn, Mike en Pim het traineeship heb ervaren. Kort samengevat heb ik van de reis misschien nog wel meer genoten dan van de aankomst. Als ik terugkijk en de ervaringen voorbij laat trekken, voelt dat zo. Jammer dat het voorbij is en tegelijkertijd reuzetrots op deze vijf kanjers, die het traineeship allemaal met succes hebben afgerond. Vijf mensen die ruim anderhalf jaar geleden (wat onwennig) tot elkaar ‘veroordeeld’ werden om deel te nemen aan het Enigma Traineeship. Vijf persoonlijkheden, ieder met uiteenlopende achtergrond en kwaliteiten. Samen met hen mocht ik onderdeel zijn van een reis die hen, ieder voor zich verschillend, veel gebracht heeft. Kennis, vaardigheden en vooral persoonlijke groei. Onlangs kregen zij tijdens een mooie afsluitceremonie het certificaat uitgereikt van Paul, onze algemeen directeur. Op dit certificaat staat een indrukwekkend aantal afgeronde en behaalde trainingen en opleidingen. Heel knap gedaan allemaal. Er is veel geblokt in de vrije uurtjes. Naast de studieverplichtingen zijn de trainees de hele periode ingezet geweest bij onze klanten. Een aantal trainees bij ING Bank, met wie Enigma Consulting voor dit traineeship een samenwerking had, de rest bij andere klanten zoals KWF en Rabobank.

Veel dank aan de bedrijven die willen investeren om zodoende jong talent te laten groeien en daarmee ook investeren in hun eigen toekomst. Het belangrijkste cadeau dat de trainees zichzelf hebben gegeven is misschien wel persoonlijke groei. Een steile leercurve, voor iedereen op momenten confronterend en voor allemaal duidelijk aanwezig. Ze wisten zich voor dit onderdeel telkens uitgedaagd en gesteund door Sylvia. Een nieuwe lichting consultants staat klaar om de verwachting van onze klanten te overtreffen. Want voor minder doen we het niet. Succes allemaal!

Pim Stam
Pim Stam
Consultant

Naar:

Artikelen Overzicht

Praat mee!

Kennisabonnement


Onze consultants

Lees ook: