Het Young Professional Programma van Enigma leidt academisch opgeleide jongeren op tot consultants in de financiële dienstverlening. Onder het motto “Samen bereiken we meer” leren de Young Professionals niet alleen van elkaar, maar ook van trainers, opdrachtgevers en onze eigen ervaren consultants.

Als junior consultants werken deze Young Professionals 32 uur per week op een opdracht bij de klant, daarnaast volgen zij 8 uur per week een maatwerk en marktgericht opleidingsprogramma. Werken (in projecten) en leren worden op deze manier gecombineerd. Tijdens en aan het einde van de opleiding behalen de Young Professionals diverse door de markt erkende certificaten.

Contact

Paul Jans
Paul Jans
Managing Director
 Ambitie
en
Doelstellingen

Drie doelstellingen

Enigma ambieert met het Young Professional Programma talent te binden aan de financiële industrie. Verjonging is in iedere organisatie noodzakelijk voor continuïteit, innovatie en de uitdagingen voor de komende jaren.

Het Young Professional Programma heeft drie doelstellingen, namelijk om de Young Professionals vakinhoudelijk, functioneel en op persoonlijk niveau te laten groeien:

  • De vakinhoudelijke opleidingen zijn gericht op het vergroten van het kennisniveau. Dit onderdeel is theoretisch gericht, maar heeft een directe koppeling met de praktijk. Op deze manier zorgen we ervoor dat de opgedane kennis direct waarde kan toevoegen binnen de projecten bij de klant. Voorbeelden van inhoudelijke opleidingen zijn NIBE-Inleiding Bankbedrijf en NIBE-Betalingsverkeer. Deze opleidingen worden gegeven door de Enigma collega’s die ook actief zijn bij de klanten en aan de hand van actuele praktijk cases.
  • Bij functionele vaardigheden leren de Young Professionals vaardigheden – zoals consultancyvaardigheden – die direct toegepast kunnen worden in de praktijk. Tijdens deze trainingen worden bijvoorbeeld casussen geoefend. Voorbeelden van cursussen die betrekking hebben op functionele vaardigheden zijn requirements, presentatietechnieken en Scrum.
  • Bij persoonlijke ontwikkeling wordt aandacht besteed aan persoonlijke effectiviteit, professionele communicatie en consultancyvaardigheden. Door ook aandacht te geven aan de ‘zachte’ kant van het consultancy-vak, doen de Young Professionals ervaringen op die de rest van hun carrière van toegevoegde waarde zijn. Voorbeelden van deze persoonlijke ontwikkelingscursussen zijn persoonlijk leiderschap en intervisie.

Het vergroten van vakkennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling en de vertaling naar- en de toepassing van het geleerde in de praktijk, staat zodoende centraal.

Certificering

Deelcertificaten uit de markt

Tijdens het traineeship behalen de Young Professionals deelcertificaten uit de markt waaronder NIBE, Prince2, Scrum, requirements management en GARP. Na het afronden van het volledige programma verkrijgen de Young Professionals het officiële Enigma Academy certificaat.

Maak
kennis
met

De Young Professional-klassen

Lees hier onder meer over de lichting trainees die zijn gestart in 2012, 2016 en 2018.