Ruim 22.000 euro voor het WKZ met fietstocht van ZEist naar PArijs

Met de ZEPA-Challenge heeft Enigma Consulting ruim €22.000 opgehaald voor 2 projecten van Vrienden WKZ, de goede doelenorganisatie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Na een gezellig sponsorevent, waar u misschien ook wel aanwezig was, begonnen donderdag 22 mei om 20 uur 18 ‘Enigmanen’ en vrienden aan de lang verwachte fietstocht van Zeist naar Parijs. Enigma Consulting organiseerde de ZEPA-challenge dit jaar voor het eerst, maar het is de bedoeling dat het een traditie wordt waarbij ook Zeist nauwer betrokken wordt en dat elke keer voor een ander goed doel wordt gefietst. In eerste instantie was dit jaar een bedrag van ruim 18.000 euro opgehaald. Daar kwam na de challenge nog eens een flink bedrag bij, omdat de brugklassers van het Herman Jordan College in Zeist het ZEPA-Challenge-project steunden met een sponsorloop. Uiteindelijk is meer dan 22.000 euro opgehaald voor het WKZ!

Het WKZ

Dit jaar heeft Enigma Consulting gekozen om met de ZEPA-challenge twee projecten van Vrienden WKZ te ondersteunen: ‘De nieuwe kinder-intensive-care van het WKZ’ en ‘Bewust belonen’. Er wordt geld geworven voor een speciale kinder-intensive-care waar ouders samen met hun kinderen kunnen zijn. En voor het project ‘Kleine beloninkjes’ waarbij kinderen kunnen ondersteund kunnen worden bij hun medische behandeling door middel van een beloonopbergsysteem. Kinderen worden hiermee beloond om zodoende de beleving van de medische behandelingen in het ziekenhuis positiever te maken. Kijk voor meer informatie op www.vriendenwkz.nl 

De fietstocht

Na het overhandigen van de cheque en de mooie woorden van het WKZ, gaf wethouder Fluitman van Zeist, samen met Jonas, de zoon van een van de partners van Enigma en oud-patiëntje van het WKZ, het startsein voor de ZEPA-Challenge en fietste het peloton vol goede moed richting Parijs. Het weer leek even roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk was het perfect fietsweer en heeft het tot in Parijs niet geregend.

zepa 2014 start
Zepa 2014 parijs

Een van de deelnemers: “Het was een hele beleving om ’s nachts met lampjes op te fietsen over onverlichte wegen en ook de vele klimmetjes in België en Frankrijk waren uitdagend.” Maar, alle deelnemers hebben hun doelen gehaald of zelfs meer en zaten lachend op de fiets. De sfeer zat er goed in onderweg! “Wat ook ontzettend hielp, was de mooie start. Geweldig om uitgezwaaid te worden door zoveel vrienden, relaties en collega’s! Natuurlijk was het daarnaast super motiverend dat we zo’n enorm mooi bedrag van meer dan 18.000 euro konden overhandigen aan het WKZ.”

Twee fietsers in het peloton hebben de hele tocht afgelegd – Pieter van Andel en Jean Pierre van Tiel. De andere fietsers sloten steeds bij verschillende etappes aan bij het peloton, als in een estafette.

In Nederland was het af en toe nog spannend met de route, omdat de auto’s niet overal mee konden rijden. Dit zorgde er in de tweede etappe voor dat de auto’s het peloton ongeveer een uur ‘kwijt’ waren. In België volgde daarna de zware nachtetappes, maar wel steeds onder begeleiding van een navigatie- en een volgauto. Doordat na iedere etappe een heel welkomstcomité klaar stond met pastasalade, broodjes, drankjes en vooral veel juichende collega’s was het allemaal heel goed vol te houden. Tijdens de tocht durfde niemand het nog uit te spreken, maar alles leek mee te zitten; goed weer, geen enkele lekke band, geen enkele valpartij en iedereen hield het vol. Uiteindelijk arriveerden het peloton vrijdag 23 mei om 19.08u in Parijs, moe maar heel voldaan.