Deelnemers ZEPA challenge kijken terug op geweldige ervaring

Op donderdag 2 juni om 20:00 uur vertrok de karavaan vanuit Zeist voor de ZEPA Challenge richting Parijs. 24 uur later werd de eindbestemming bereikt. Met een opbrengst van 30.167,50 euro werd het doel ruimschoots bereikt. In dit artikel geven Dirco van der Pol, Daniël Anderies, Marten Bleijenberg en Remco Dingjan weer hoe zij de ZEPA Challenge hebben ervaren.

Hoe heb je de zepa challenge ervaren?

Dirco: De ZEPA Challenge is absoluut iets wat je ‘ervaart’. Ondergaat misschien wel. Het is een evenement waar vanaf spat waar Enigma voor staat en voor wil staan. Enigma staat, zo voel ik het tenminste, voor verbinding met de omgeving, hands-on mentaliteit, leveren van kwaliteit, een strakke en toch flexibele benadering en geen uitdaging uit de weg gaan. Persoonlijk houd ik wel van een gezonde uitdaging en daar was met de ZEPA Challenge meer dan voldoende ruimte voor. De uitdaging om klanten te betrekken bij het evenement is deze keer goed gelukt. Samen met de andere Enigmanen die bij ING zijn ingezet, zijn we erin geslaagd om een flink ING team op de fiets te krijgen, met een enorme dosis enthousiasme. De 24 uur zelf zijn nagenoeg vlekkeloos verlopen. Wat een organisatie, hulde! Aan niets ontbrak het. Een perfect ingericht draaiboek, goede wegen, uitstekende begeleiding, ruim voldoende eten en drinken, reservemateriaal, etc. En boven alles: een dag waar samenhorigheid met hoofdletters werd geschreven. En oh ja, we hebben ook nog een paar buitjes gehad onderweg.

Marten: Kletsnat gedurende de nacht in België rijden is op dat moment niet perse heel erg leuk, maar samen Parijs halen na het afzien, geeft daarna een fantastisch gevoel.

Daniël: Geweldige ervaring om met zo’n groep deze uitdaging tot een goed eind te brengen. Het groepsgevoel, de samenwerking, het supporten van elkaar, maar ook de organisatie van een dergelijk evenement maken het tot een unieke ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Remco: Prachtige uitdaging waarbij ik flink uitgedaagd ben. De bus was echt super, die gaf net dat extra waarbij mensen samen konden komen, omkleden, slapen en een soort ‘fort’ was voor de deelnemers. Ik had zelf het voornemen om ook uitgedaagd te worden. Ik wilde niet ‘fris’ in Parijs aankomen. Dat is ook gelukt door etappe 2, 5, 8 en 9 te fietsen, waarbij etappe 9 ik echt met het snot voor de ogen heb gefietst. Zelden heb ik zo zwaar moeten afzien, maar het was elke trap waard!

Contact

Dirco van der Pol
Dirco van de Pol
Managing Partner
zepa 2016 ervaringen

Zou je verder nog iets kwijt willen over de zepa challenge?

Dirco: Wat ik graag nog even wil meegeven voor een volgende keer is het volgende. De nodige aandacht is uitgegaan naar de mensen die relatief veel etappes/kilometers hebben gefietst. Persoonlijk heb ik, en dat is mijn mening en trainersachtergrond, heel veel respect voor de mensen die weliswaar minder kilometers hebben gemaakt maar die misschien wel de zwaarste inspanningen hebben geleverd. Sommigen hadden tot een paar maanden geleden nog nooit op een racefiets gezeten! Ik weet dat ze soms best opzagen tegen de inspanning. Het mooie is, terugkijkend, dat iedereen het maximale uit zichzelf heeft gehaald. Zij verdienen het om even in het zonnetje te worden gezet. En daar word ik dan weer blij van!

Marten: Ik weet nu de weg naar Parijs, dus snel weer!

Daniël: De ZEPA Challenge appelleert door de opzet duidelijk aan de doelen van zowel deelnemers als donateurs en kan doordoor niet alleen terugkijken op succesvolle eerdere edities, maar heeft daarmee ook een mooie toekomst voor zich.

Remco: Wanneer is de volgende? Ik doe zo weer mee.

Hoe vond je het om geld op te halen voor het goede doel (vluchtelingenkinderen)?

Dirco: Wat mij bijzonder aanspreekt is de uitstraling dat het DOEL van de ZEPA Challenge is om zoveel mogelijk fondsen te werven voor de vluchtelingenkinderen. Het MIDDEL (de tegenprestatie) is fietsen. Niet andersom. Ik moest in de laatste weken nog hard mijn best doen om het streefbedrag binnen te halen. Dit had te maken met allerlei andere zaken in de privé sfeer. Mijn familie, vrienden en bekenden zien me ondertussen aankomen. Daar heb je hem weer: ZEPA, Alpe d’HuZes… Mijn moeder lief aan gekeken, bij mijn vrijgezelle suikertante op de koffie en nog wat listen verzonnen om het te laten lukken. Wat ook hielp om mij op scherp te krijgen was het bevlogen verslag van Paul tijdens de ZEPA informatieavond van zijn bezoek aan een school voor vluchtelingenkinderen. Het zou mijn eer toch te na zijn? En ja, de Geefzuil, developed by Enigma. Bij ING hebben we met een aantal mensen de GeefZuil bemand. Wat een feest en wat een opbrengst!

Marten: Super, 31.000 euro is een geweldig bedrag voor een belangrijk doel. Alle kinderen in de wereld verdienen het om goed onderwijs te krijgen, zeker dus de vluchtelingen in Nederland.

Daniël: Het was de allereerste keer dat ik aan een dergelijke actie heb deelgenomen en natuurlijk is het een goed gevoel om aan een dergelijk nobel doel te kunnen bijdragen.

Remco: Normaal gesproken zie ik er erg tegenop om geld in te zamelen, maar om de een of andere reden ging dit behoorlijk gesmeerd. Het doel sprak vrijwel heel mijn kennissenkring aan en er zaten gulle gevers tussen!

zepa 2016 onderweg